Runon isälle on tulossa uusi pentue. Ensiksi onnittelut siitä :)

Tähän tulevaan pentueeseen liittyen kasvattaja on pohdiskellut erilaisia asioita 27.10.2016 omassa blogissaan tekemässään päivityksessä. Ko päivityksestä löytyy seuraava lause (suora lainaus,kopioitu 13.11.2016)

"Riimillähän on yksi kolmen pennun pentue entuudestaan, mutta se pentue ei ole jalostuskäytössä siellä ilmenneiden terveysongelmien vuoksi.

Mikään salapoliisihan ei tarvitse olla, kun selviää, että kyseessä on Tiwian's ABBA -pentue. Siksipä katsonkin oikeudekseni tehdä pari korjausta asiavirheisiin ja muuhunkin.

Tiwian's ABBA -pentueessa (Lionheart Dreamore/FI MVA FI TVA BH Borderiinan Gemma) on alunperin ollut NELJÄ pentua. Kolme narttua ja yksi uros, jotka syntyivät luonnollisesti ja helposti 25.9.2015. Yksi narttupennuista, Leenu, jouduttiin surukseni lopettamaan kahden viikon iässä vasemman etutassun sikiöaikaisen anomalian takia. Leenua ei rekisteröity (olisin voinut rekisteröidä) mutta se ei sitä tee olemattomaksi, ettei sitä olisi koskaan ollutkaan :( Kaikki tiedot löytyvät minun blogipäivityksistäni.

Yllä oleva  lause viittaa myös mielestäni siihen, että näillä kolmella elossa olevalla pennulla olisi jokin terveysongelma. No EI OLE!! Kaikki kolme voivat oikein hyvin ja harrastavat täysiä  eri lajeja:)  Tokihan tällä(kin) pentueella, kuten jokaisella bc-pentueella on omat rasitteensa, mutta olemassa olevasta terveysongelmasta en puhuisi tällä hetkellä :)

Minulla ei todellakaan ole mitään sitä vastaan, että minun kasvattieni terveystuloksista puhutaan jonkun toisen kasvattajan toimesta julkisesti, mikäli ne liittyvät olennaisesti toisen kasvattajan suunnitelmiin. Ja tässähän ne liittyvät. Toivon ja oletan kuitenkin, että silloin puhutaan täsmällisillä ilmauksilla ja totuudenmukaisesti.

Jalostuskäyttö... Tuo toisen kasvattajan blogipäivitys on tehty sen jälkeen, kun olen ilmaissut sittenkin EHKÄ harkitsevani omistamani Runo-tytön käyttöä jalostukseen. Minä olin Leenun kuoleman jälkeen äärimmäisen jyrkkä mielipiteessäni siitä, että ABBA-pentuetta ei koskaan käytetä jalostukseen. Tämän myönnän :) Olen tässä kuitenkin pitkin aikaa kaivellut tietoja ja jutellut asiantuntijoiden (ja kasvattajakollegoiden kanssa) Leenun tapauksesta. Olen avartanut omaa ajatusmaailmaani rajustikin.

Tästä ajatuksien avartamisesta on kuitenkin T-O-D-E-L-L-A pitkä matka siihen, että joskus Runoa (tai sen sisaruksia) oikeasti käytettäisiin jalostukseen. Parhaimmassakin tapauksessa se menee ainakin kolmen vuoden päähän. Sitä ennen on matkassa vielä monta mutkaa...

En kuitenkaan pidä asiallisena sitä, että joku toinen kasvattaja julistaa omassa blogissaan sitä, että jotain Tiwian's pentuetta tai pentua ei käytettäisi jalostukseen. Eiköhän se asia ole yksin minun ja kasvattieni omistajien päätettävissä :) Vai mitä...? Itse en koskaan ota kantaa kenenkään toisen pentueisiin tai jalostusyhdistelmiin julkisesti. Paljonkin sanottavaa ja mielipiteitä toki olisi, mutta korrektia se ei olisi missään tapauksessa.

Koska tätä joku kuitenkin kysyy: Miksi teen tämän oikaisun näin omassa blogissani...? Pyysin tuota toista kasvattajaa korjaamaan tuota lausetta tosiasioita vastaavaksi, mutta hänen mielestään lauseessa ei ollut mitään totuudenvastaista. Valitettavasti...

Lisäys ennen nukkumaanmenoa (klo 22)... Nämä kolme elossa olevaa pentua ovat oikeasti todella hyviä ja kivoja. Olen äärimmäisen tyytyväinen niihin kaikella tapaa. No hieman ehkä liikaa on "askartelutaipumuksia" mutta muuten. Toivottavasti Riimin tulevatkin pennut ovat yhtä hienoja :)