Lähdettiin Tiitun kanssa aamulla Tuusulaan kaikkien rotujen koiranäyttelyyn. Tuomarina David Cavill, Iso-Britannia. Koiria oli ilmoitettu huimat 40, joista 26 narttua. Piankin piti tulla Chappen kanssa, mutta veneretki vei voiton. No ei Pia mitään menettänyt.... Onneksi paikan päällä oli Jääskeläisen Sanna Fionan kanssa, joten yksin ei tarvinnut käpeksiä.

Paikalle tultua kävi ilmi, että työlinjaisia oli ilmoitettu ennätysmäärä. Jostain oli lähtenyt liikkeelle huhu että ko. tuomari olisi löysä linjassaan, joten niitä H:n tavoittelijoita oli sitten aika monta... Oli niitä näyttelylinjaisiakin toki ihan riittämiin.

Kehä oli kivan iso, mutta tuomari pienensi sen heti alussa puolikkaaseen. Tätä ihmettelin, mutta selvisihän se... Tämä tuomari EI halunnut, että koiraa juoksutetaan yhtään. Vauhdin tuli olla lähinnä kävelyä. BC:llä, jonka liikkeet ovat yksi tärkeimmistä asioista... Tai pitäisi olla...

Heti urosten junnuluokasta lähtien tuli kaikille selväksi, että linja ei sitten niin löysä ollutkaan. Heti ensimmäiselle koiralle hylätty! Arvostelun ehtiessä pidemmälle, harmitti tuon koiran omistajan puolesta. Koska se oli ihan mukiinmenevän näköinen poika, jos siis tykkää työlinjaisista.

Uroksille VAIN YKSI ERI, eikä sillekään SA:ta, joten parasta urosta ei valittu, eikä SERTiä jaettu.

Tiitu kehään junnunartuissa. Kehässä oli muistaakseni viisi tai kuusi koiraa. Tiitu ei ihan esiintynyt niinkuin piti, sille ei sopinut tämä kävelyttäminen lainkaan, eikä se tuomarin käsittelykään niin mieleistä ollut verrattuna edelliseen tuomariin. Tiitu sai kuitenkin ERI:n ja sijoittui JUK2:ksi, ei SA:ta. Harmitti kun en päässyt Tiitun liikkeitä kunnolla esittämään

Nartut jatkuivat samalla linjalla, T, H, HYL, EH ja muutama ERI, mutta ei sitä SA:ta. Vasta käyttöluokan Maccabee-narttu sai ERI SA:n ja se sitten olikin ROP, sai SERTin ja MVA-tittelin! Onnea Ella! Edes veteraaniluokassa esiintynyt erittäin hyvin menestynyt narttu ei saanut SA:ta... Ja ollut tällä tuomarilla ROP aiemmin.

Onneksi sentään jotkut työlinjaisista saivat sen himoitun H:n. Ilon purkauksia oli kiva katsoa ja osallistuimpa niihin hihkumisiin itsekin. Onnea etenkin Leiviskän Mari Puuman H:sta! Tuolla tuloksella Puumasta tuli "muutaman" maan tottelevaisuusvalio.

Vaikka saan olla erittäin tyytyväinen Tiitun ERI:stä, saa tämä tuomari minulta ruksin nimensä päälle. En aio enää rahojani tuhlata häneen tulevaisuudessa. Ei todellakaan selvinnyt, mitä tyyppiä hän haki. Hienoa että tuomari käyttää koko skaalaa, mutta rajansa kaikella.

Tiitun arvostelu:
Good outline. Well structured. Chest a little shallow. Very nice head. Too much rise over the loin (ei aavistustakaan mitä tarkoittaa) Group falling away (??) Moved well from side with good lenght of stride. JUN ERI, JUK2