Itse asiassa lopulta ihan hieno vuosi :) Itse en juurikaan saanut mitään merkittävää aikaan omien koirien kanssa tulospuolella, mutta toivottavasti vuosi 2016 sen korjaa.

Kasvatit sen sijaan esiintyivät hienosti !

MARWIN... Meidän peikkopoika tokossa TK3 !! Hienoa Maarit! Tämä on todella hieno saavutus alle kaksivuotiaalta koiralta. Ja kun tiedän, että Maarit on tehnyt työtä rauhallisesti perusteet kuntoon laittamalla, niin uskon, että tämä parivaljakko tulee näkymään hienosti myös vuonna 2016. Villi veikkaus on, että ensimmäinen valio-titteli kennel Tiwian'siin saadaan tästä pojasta vuonna 2016. Agilityssä myös kisavalmis, joten eiköhän ensimmäiset startit ole lähitulevaisuudessa. 

ÄSSÄ... tokossa TK2 !! Hienoa Sini! Ässässä riittää virtaa enemmän, kuin ajoittain edes tarvitsisi. Ei olisi uskonut siitä pikkupojasta joka pentulaatikossa vain söi ja nukkui :) Perheenlisäyksen johdosta loppuvuosi rauhoitettiin kotielämälle. Ässästä ja Sinistä kuitenkin tullaan varmasti kuulemaan vuonna 2016 :) Ässä on agilityssä samanlainen, kuin emonsa. Rämäpää, joka menee vaikka esteiden läpi kiihkossaan. Malttia rakentamalla EHKÄ starttaavat myös vuonna 2016. Toko jatkuu myös :)

LARA.... Tokossa ALO1 ja rally-toko ALO1. Hienoa Minna! Kisaura näissä lajeissa varmasti jatkuu myös vuonna 2016. Myös agilityssä alkaa olla lähellä kisaamista. Laraa ohjaa tokossa ja rallyssa Minna, agilityssä Henna.

VIKSU... Viksu on treenannut Karin kanssa jälkeä ahkerasti ja onkin siinä hommassa aika pro :) Terhi on treenannut taas agilityä (jota siis ei pitänyt Viksun kanssa tehdä) Kisauran aloitus lähenee.... Hienoa Terhi ja Kari!

TIITU... Tokossa ALO1, eikä sitten muuta... Mä olen ollut NIIN laiska treenaamaan koko vuonna. Sääntömuutos myös teki minulle notkahduksen kiinnostukseen koko lajia kohtaan. Eikä Tiitu, sisaruksiinsa verrattuna, ole lähellekään niin innostunut asiasta. Jälkipuolelle sillä on lahjoja runsaasti ja näyttelyissä sillä oli yllättävän kiva menestys. Kaunishan se onkin :) Kesän ajan treenasin myös agilityä I-HAHin riveissä ja kivaa oli. Tämä(kin) jatkuu ensi kesänä. Tiitu paimensi muutaman kerran ja ihan mukavasti koira teki, minä en niinkään... Vuoden 2016 aikana Tiitu tulee kiertämään "muutaman" näyttelyn" ulkonäyttelyissä. Tokon osalta katsellaan, josko yhteistyö alkaisi toimia :) BH-koe pitäisi myös saada suoritettua. Ehkä MH.... Luonnetestiin en taida uskaltaa tätä neitiä viedä, sen verran pehmeä se on. Mietitään sitä sitten, jos ne SERTit napsahtaa näyttelyistä.

WIA... ei sitten muuta tehnyt, kuin toisen pentueen syyskuussa upean Riimin kanssa. No joo, toki Wian kanssa treenattiinkin (tokoa ja jälkeä), mutta harvakseltaan. Vuodelle 2016 on tavoitteena opetella uudet EVL-liikkeet ja EHKÄ startata ainakin kerran. Agility jää Wian osalta pois kuvioista. Kun menee perse edellä puuhun perusteissa (viisaista neuvoista huolimatta), niin virheiden korjaaminen on todella vaikeaa :( Loukkaantumisriski on liian suuri...Jälkeä treenataan ainakin mielen virkeydeksi. Wialle yritetään myös hankkia CACIB näyttelystä Pian handlaamana. Minä en sitä saa esiintymään edukseen, joten ulkoistan ko. tehtävän :)

ANKI... täytti jo 9 vuotta. Anki on totaalisen eläkkeellä kaikesta. Hyvin se voi, meidän mummeli, vaikka juuri tällä hetkellä sillä on korvakipuja. Vien rouvan eläinlääkärin tarkastukseen 25.1.2016, joten sitten tiedetään enemmän yleiskunnosta. Toivon, että Anki saa jatkaakin terveenä. Hampaita tosin ehkä joudutaan poistamaan. Pikkuisen kutkuttelisi myös sitä ilmoittaa näyttelyyn veteraanikehiin. Saisivat muut mallia hyväkuntoisesta, hienosti liikkuvasta iäkkäästä cavasta.... Sitä varten tosin pitäisi antaa noiden karvojen kasvaa ja kestää sitä roskan ja takkujen määrää....

ABBA-pentueen Mortti, Vanilla ja Runo.... Ihania tenavia!! Keskittyvät vielä kasvamaan ja opettelemaan perustaitoja. Hienot kodit on kaikilla. Vaikuttaa todella lupaavalta kolmikolta :) Olisinpa saanut pitää myös Leenun :( Leenun osalta teen niin paljon selvitystyötä, kuin vain pystyn. Toivon, että tässä jossain vaiheessa saan aikaan jotain uutisoitavaakin sen osalta. Runo EHKÄ aloittaa agilityn Katjan kanssa kesällä ja minä pyrin starttaamaan tokossa sen kanssa. Jälki kuuluu tämänkin tytön kuvioihin ja sytyttely lampaille.

Eli iloa oli enemmän, kuin surua kaiken kaikkiaan. Ihmissuhteissa isoja pettymyksiä, mutta myös ilon aiheita. Varsinaisessa työssä tilanne aika katastrofaalinen, mutta päivä kerrallaan sielläkin mennään ja vain kaksi vuotta sitä jäljellä.

KIITOS KAIKILLE UPEILLE KASVATTIEN OMISTAJILLE!!! Teitte vuodesta hienon!