Viksun omistaja Kari Kesti ja perheensä olivat lupautuneet antamaan vinkkejä jäljestyksen alkeisiin RW pentueelle. Paikalla olivat pennuista Lara, Viksu ja Tiitu. Ässänkin piti tulla, mutta harmillisesti Ässä sai jonkin vatsapöpön juuri viime yönä, eikä päässyt osallistumaan. Marwinhan treenaa jälkeä Vaasassa jo ihan täysiä.

Tapasimme Kera-Grillillä, josta jatkoimme hieman pidemmalle metsään. Tiitulle ja Laralle tehtiin pari namiruutua, joissa kumpikin osoitti potentiaalia jäljestykseen. Se mikä ilahdutti, oli molempien tyttöjen rauhallisuus ja keskittyneisyys tehtävällä. Samaa viestiä olen saanut myös Marwinin suunnasta.

Viksu on jo PRO :) Kari on tehnyt Viksun kanssa töitä ja se näkyy. Poika jäljesti varsin varmoin ottein. Huom! Ne ovat vasta nelikuisia :) Viksu oli kehittynyt myös fyysisesti. Enää se ei ole mikään "pikkupoika", jalkoja riitti :)

Olen niin äärettömän tyytyväinen pentujen luonteisiin ja niiden tasaisuuteen! Minähän hain sitä harkintakykyä Wian sähellyksen sijaan ja Robinin avulla sitä saatiin. Pennut ovat avoimia ja todella keskittymiskykyisiä. Selkeästi rauhallisempia kuin emonsa.

Wia pääsi jäljelle kahdesti :) Ensimmäistä kertaa ikinä metsässä. Peltojälkeähän sille on tehty aiemmin. Jo liinaa kiinni laitettaessa Wia tiesi, että nyt tulee kivaa :) Edellisestä jäljestä on noin vuosi. Ensimmäisellä kerralla sen lähtö oli niin "rivakka", että lähellä oli, etten tutustunut turpeeseen naamani kautta. Sain seisoa takakenossa hillitäkseni sen vauhtia. Toisella kerralla Wia yllätti! Se jäljesti rauhallisesti ja varmasti! Mä olen niin ylpeä siitä! Metsäjälki on meidän laji, unohdan sen erikoisjäljen. Wialla on ihan liian paljon virtaa siihen keskittymiseen. Pitää opettaa ne keppi-ilmaisut...

Wialla muuten alkoi juoksut viime keskiviikkona, 7 kk edellisistä. Mietin ihan vakavissani sitä, että sille voisi tehdä toiset pennut. Mä olen niin tyytyväinen näihin ensimmäisiin. Uroksia selailen ahkerasti, mutta vielä ei ole sitä mr Täydellisyyttä tullut esiin. Robinia on vaikea päihittää. Vienkö toista linjaa ausseihin päin vai pysyttelenkö brittilinjoissa? Siinäkin on miettimistä... Ja toinen pentue, mikäli sitä tulee, on aikaisintaan 2015 syksyllä. Sitä ennen muutama terveystarkki näille pennuille.

Tokoa on treenattu myös Ässän, Laran ja Tiitun kesken kerran viikossa. Hyvällä mallilla ollaan :) Wia alkaa pikkuhiljaa myös pelittää. Kiitos Elli treeniseurasta!

Tiitu%20j%C3%A4ljest%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A

Tiitu%20j%C3%A4ljest%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A

Kuvat Terhi Kesti. KIITOS!