Että sellainen käynti Tampereen KV-näyttelyssä... Täysin käsittämätön linjaltaan tämä tuomari, mr Anthony Kelly Irlannista. Paikalla muistaakseni 38 bortsua, käyttölinjaisesta näyttelylinjaisiin ja siltä väliltä. Herra ei sitten löytänyt yhtään ainutta ERI:n arvoista koko laumasta, milloin oli liian kihara karva, milloin liian kapea pää, milloin liian leveä pää, liikaa karvaa, liian vähän karvaa jne... Suurin osa arvosteluista oli  H:ta ja T:tä, tulikohan neljä EH:ta uroksiin ja saman verran narttuihin. Kukaan ei varmaan saanut selvää siitä, minkä tyyppisestä koirasta herra olisi tykännyt.

Wian arvostelu: "Head not to my liking. Eyecolour good. Muzzle good. Foreleg good, Good lenght of neck and shoulderplacement ok. Topline ok. Goog depth of chest. Hindleg angulation ok. Good hock, temperament good. Movement could be steadier and better in front. Tailcarriage is too high." Arvosana NUO H (ensin kyllä lykkäsivät sinisen nauhan käteen, mutta huikkasivat takaisin hakemaan keltaista nauhaa)

No ei edes ota päähän. Tämähän siis riittää mm. tokovalion arvoon tulevaisuudessa, mutta en juurikaan painoarvoa anna tälle tuomarille. Wia esiintyi tosi hyvin, mitä nyt edestakaisjuoksussa tuijotteli liikaa mua, siitä tuo epävakaus etuliikkeisiin. Wialla näes on ihan suorat etuliikkeet :) Oliskohan Wiun hörökorvat tehneet päästä herran mielestä ei niin kivan.

Ilmoitan Wian ihan kiusallani myös kesäkuun erkkariin ja sitten näytelmät saavat jäädä meidän osalta määrittelemättömäksi ajaksi. Annetaan typyn kasvaa rauhassa.

Ellille myös sama tulos, eli H. Tosi kivaa oli kuitenkin olla Mian kanssa reissussa ja Mia: Ajo sujui tosi hyvin

Eräs nuorehko pariskunta ihastui Wiaan ja puhuttiin pitkään tollereiden ja bortsujen eroista, sekä koulutettavuudessa että luonteessa. Potentiaalisia pennun hankkijoita... ehkä...