Lauantaina 9.12.2017 oli Messukeskuksessa Pohjoismaiden Voittaja 2017 koiranäyttely. Tuomariksi oli ilmoitettu Robert Tunnicliff, kennel Littlethorn, Englanti. Tämä kyseinen tuomari on vuonna 2011 ollut bordercollieiden erikoisnäyttelyn tuomari ja silloinhan Wia voitti nuorten luokan. Itsekin harkitsin viimeiseen saakka, että ilmoitanko sittenkin sekä Wian että Runon. Tiitu ei ole ko tuomarin tyyppinen lainkaan, joten sen osalta valinta oli helppo. Olisihan se sittenkin ollut ehkä viisasta ilmoittaa, mutta turha sitä on jälkeen päin vatvoa. Kun en ilmoittanut niin en.

Mutta Vanillaan. Minun neuvosta Elena ilmoitti Vanillan juuri tälle tuomarille. Kun Vanilla tuli kehän laidalle myönnän että hieman järkytyin ja huvituin myös. Vanilla oli pudottanut KAIKEN karvansa. En ikinä ole nähnyt sitä noin karvattomana. Siinä sitä sitten päiviteltiin useamman ihmisen toimesta. Leikkelin pahimmat hapsut pois korvista, siellä sitä karvaa nimittäin oli. Mahan alle en kurkannut, mutta kun Pian sen näki, lähti mahahapsutkin päällisin puolin. Suurta trimmausta ei ehtinyt tekemään, koska Vanillan arvostelu alkoi.

Avoimessa luokassa 5 narttua. Jo niiden yhdessä juostessa huomasin, että Tunnicliff osoitti Vanillaa harjoitusarvostelijalle. Vanilla juoksi upeasti. Yksilöarvostelussa neiti oli todella hieno, mutta yllätys silti oli että ERI tuli. Sitä karvaa kun ei ole. Vielä suurempi yllätys oli se, että Vanilla voitti luokan ja SA:lla! Minä mokasin tässä vaiheessa, eli ryntäsin kehään kun Vanilla oli osoitettu ykköseksi, vaikka muiden arvostelu oli kesken. Pyydän oikeasti ANTEEKSI! Olin ihan sekaisin.

Paras narttu kisassa oli 11 narttua. T-o-d-e-l-l-a tasokkaita koiria, jos mitataan aiemmalla näyttelymenestyksellä. Jonossa juostessa  huomasin Tunnicliffin taas tuijottavan Vanillaa :) Vanilla poimittiin jatkoon, samoin kuin ainakin veteraanien voittaja, valioluokan voittaja ja käyttöluokan voittaja. Kaikki huomattavasti paremmassa turkissa kuin Vanilla. Veteraani osoitettiin voittajaksi ja sitten...... Vanilla Paras Narttu 2!!!!! En ikinä, kuuna päivänä olisi voinut uskoa sitä mahdolliseksi turkkitilanteen takia, mutta nyt tuomari näki (puuttuvan) turkin läpi ja palkitsi liikkeen. Näin pitäisi olla aina. Ja kun veteraanilla kaikki sertit kasassa ja cacibia ei voi ottaa vastaan, niin ne molemmat Vanillalle :)

vanilla%20PMV%20PN2%20sert%20cacib.jpg

Kuvaaja Tuija Jormanainen.

Ihan älyttömän paljon onnea Elena ja Vanilla! Olet Elena tehnyt kaikilla tavoin hienoa työtä neidin kanssa! Olen ylpeä. Oli todella hienoa olla katsomassa tätä. Kiitos myös kaikille onnittelijoille. Hieno päivä!

Kyseessä in Vanillan kolmas ja viimeinen SERT joten luonnetestiä alamme katsella seuraavaksi. Sitten Vanillasta mahdollisesti Tiwian'sin ensimmäinen MVA.