Runon tiineys on edennyt loppusuoralle. Vielä reilu viikko synnytykseen. Runo syö kolme kertaa päivässä ja ulkoilee normaalisti, joskin pahimpia revittelyjä olen rajoittanut. Pennut myös alkavat painamaan sen kohdussa. Paikoillaan ollessa Runo läähättää helposti, pennut ovat varmaan melkoisia lämpöpattereita. En todellakaan toivo tappohelteitä tälle viimeiselle viikolle. Laskettuun aikaan siis 11 päivää, mutta toivon todellakin että pennut syntyvät jo sunnuntaina 23.6.2019. Ystäväni Anne Savioja (kennel Piggyland's) on jälleen luvannut tulla mukaan, samoin kuin tyttäreni Katja. Annehan on ollut tukipilarini myös Wian kahdessa synnytyksessä. Ja onneksi Mevetissä on 24/7 päivystys.

Runon paino on noussut noin 2,5 - 3 kg kg normaalista. Ympärysmittoja en ole mittaillut, mutta varsin "pyöreä" tyttö on. Tarvittavat madotukset on tehty Axilurilla ajallaan ja hieman pidempänä kuin normaalisti. Itse en madota koko loppuraskautta. Jotkut sitä suosittavat, jotkut eivät.

Tänään kävin tekemässä viimeisen ajokierroksen hankintojen osalta. Tokmanni, Etola, eläinlääkäriasema Mevet, Ikea ja Musti ja Mirri. Pialta sain jälleen lainaan pentulaatikon ja muutakin tuikitarpeellista. Kiitos Pia, yhteistyö on voimaa. Kannattaa todellakin suunnitella tällaiset ostoskierrokset etukäteen, silloin ei tule ostettua turhaa tavaraa. Toki ostettavaa jäi vielä siihenkin, kun pennut kasvavat ja alkavat leikkiä ja ulkoilla. Rahanmenolta ei voi millään välttyä :) Nyt on äidinmaidonkorvikkeet, Nutri Plussat, alustat ja muut tilpehöörit valmiina. Lisäksi pesen kaikki lakanat ja pyyhkeet mitä synnytyksessä tarvitaan, nytkin kone pyörii.

Tiistaina 18.8 käymme Viitasen Minnalla (Talliklinikka) röntgenissä ja tuolloin saamme tietää melko tarkan lukeman tulevista pennuista. Itse veikkaan tällä hetkellä neljää pentua. Joista toivon ainakin kolmen olevan narttuja. Kaikki tuntuvat haluavan nartun :) Jos kaikki pennut ovat uroksia, olen pulassa :) Vitsi vitsi...

Keskiviikkona siivoan perusteellisesti ja rakennan pentuhuoneen kuntoon. Sen jälkeen muilla koirilla ei ole sinne asiaa, se on vain Runon valtakunta. Parit matot laitetaan peittämään muovimaton vaurioita, ainakin silloin kun vieraita tulee :)

Julkaisukelpoista kuvaa Runosta on mahdoton saada yksin :)

And shortly in english too: Runo's pregnancy has gone as planned. No complications and she is doing well. She eats three times a day, would eat more if I let her. Her weight is 2,5 kg more than normally, so I quess there are 4 puppies. On 18.6. we take x-ray to know the exact amount of the puppies. To me it's easier to know the exact amount, so I don't get so nervous :) An experienced breeder will be will be with me during the labour. And very glad of the fact that veterinaryclinic Mevet is quite nearby, they are 24/7 on call.

On next wednesday I finish the puppieroom, after that no other dog of mine are aloud to go there, it's Runo's area alone. I wish from of the bottom of my heart that everything goes well. Duetime is 25.6. but I hope the puppies are coming on 23.6. I start measuring temperatures on monday... Fingers crossed...