Tänä aamuna startattiin klo 7 kohti Mynämäen kaikkien rotujen näyttelyä Wian, Pian, Surin ja Sofien kanssa. Sofie tosin turistina. Salosta Piihovista napattiin kyytiin myös Laku.

Säätiedotukset olivat luvanneet lähinnä kaatosadetta koko päiväksi. Säätiedotus heitti häränpyllyä... Lämpöä ehkä noin + 27 astetta, suora auringonpaiste ja minullehan se ei sovi. Oli tukalaa...

Tuomarina siis Lena Danker. Esitin Lakun veteraanikehän ainoana uroksena. Tulokseksi EH kuivuneiden takapään lihasten takia. No haloo!!! Koira on 12 vuotta 3 kk, EHKÄ ne lihakset eivät ole nuoren koiran tasolla. Lisäksi hilpeyttä aiheutti se, että tuomari turkkia tutkiessaan (ilmeisesti yllättävän helteen sumentamana) kysyi, onko siltä poistettu kohtu... En voinut mitään itselleni vaan repesin :) Tuumasin: "tota noin,no ei, kun tämä on uros!" Hyvin piti Dankerilla pokka, totesi, että ai niin... kyllähän mä tarkistin sen pallitkin.Laku esiintyi hyvin, vaikka kuumuus varmasti vaikutti. Uroksissa ei SERTiä jaettu. Voiton uroskisassa vei upea Cherokee. Onnea Cia ja Peter!!! Olisi se ollut kiva saada Lakulle toinen SERT.

Avoin luokka nartuissa oli suurin, kuten aina, vaikka muutama poisjääntikin oli. Wia toisena arvosteluun. Ei se esittäminen mennyt nappiin, mutta ei se ihan pieleenkään mennyt. Tuloksena kuitenkin "vain" EH. Harmittaa kyllä, sillä en ollut "ihan" samoilla linjoilla tuomarin valintojen kanssa. Arvostelu tältä tuomarilta oli kuitenkin se, mitä lähdin hakemaan ja ei se ihan huono ollut.

" Kohta 4 -v narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunislinjainen pää. Hurmaava nauravainen ilme. Purenta ok. Pysty lapa. Hyvin asettunut olkavarsi. Oikean muotoinen rintakehä, joka voisi olla hieman pidempi. Nyt hieman pitkä lanneosa. Hyvät takakulmaukset. Oikeanlaatuinen karva, sopiva luusto. Hieman pehmeät ranteet. Liikkuu riittävällä askelmitalla, hieman ahdas takaa. Pehmeiden ranteiden vuoksi etumatala." AVO EH

Suri oli ilmoitettu käyttöluokkaan. Kun Suri tuli kehään, sanoi tuomari, "hei, nyt kehässä on bordercollie" :) Surin upeiden liikkeiden takia Pia joutui juoksemaan muutaman ylimääräisen kierroksen. Lopulta Suippa oli VSP, Cheron viedessä ROP-tittelin. Minun kannalta hyvä juttu, koska olin jo ihan loppu siitä helteestä.

Laku luovutettiin paluumatkalla Ninalle Salossa ja siitä kotiin. Nyt väsyttää... Ja huomenna taas töihin kisoihin, vaikkei YHTÄÄN huvittaisi.

Eilen olin Riitta Korrin yksityistunnilla Wian kanssa seuraamisongelman takia. Sai TODELLA hyviä vinkkejä tilanteen korjaamiseen. Nyt treeniä ja ehkä, EHKÄ saamme tilanteen paremmaksi. Toivo elää jälleen SM-kisojen osalta...