Eilen koitti tyttäreni Katjan suuresti odottama päivä. Haimme kotiin Tronic -kennelistä Katjalle uuden tulevaisuuden agilitykoiran. Tyttö tulee tottelemaan nimeä Aida ja on viralliselta nimeltään Tronic Felizia. Aida on Morriksen ja Pipsan pentu. Morris on luonteellisesti ja myös ulkonaisesti aika lähellä minun urosihannettani. Pipsa taas on melko läheistä sukua Wialle. Odotettavissa on siis hyvin pitkälti Wian tyyppistä, vilkasta ja hyvä luonteista tytteliä. Onpa tytölle sävelletty ihan oma oopperakin, mutta toivotaan ettei kuitenkaan mitään ooppera-aarioita ala esittämään cheeky Kotimatka sujui ainakin mallikelpoisesti. Ei mitään kitinöitä, vaan hyvin rauhallisesti makaili Katjan sylissä. Taika otti pienen vastaan hyvin, tosin lähti minun mukaani ensimmäisiksi päiviksi, jotta pentu leimautuu Katjaan eikä Taikaan.

Päävastuun pennun eteenpäin luotsaamisesta hoitaa Katja, mutta eiköhän pieni meillekin välillä eksy hoitoon heart Isot tsempit sinne, aluksi pentu vaatii paljon työtä, mutta ajan mittaan helpottuu. Aidan kuulumisia voit seurailla oikeasta sivupalkista löytyvän linkin kautta Katjan omilta sivuilta.

Ja sitten niihin omiin suunnitelmiin....

Moninaisten henkilökohtaisten syiden takia siirrän pentusuunnitelmat Wian osalta kevääseen 2014. Urosvalinta on tehty ja mikäli tässä ensi vuoden aikana ei mitään yllätyksiä tule (toivottavasti ei tule, on tämä sen verran työläs prosessi ollut cool), astutetaan Wia joulukuun 2013 lopussa tuleviin juoksuihin. Pennut syntyvät astutuksen onnistuessa siis vuoden 2014 keväällä. Uros on minulle todella mieleinen sekä taustoiltaan, että harrastusominaisuuksiltaan, enkä sen suhteen halunnut mitään kompromisseja tehdä. Wia on astutettaessa 4,5 vuoden ikäinen ja on mahdollista että ko. pentue jää sen ainokaiseksi. Uroksen nimi julkistetaan vasta lähempänä astutusajankohtaa.

Nyt treenaillaan Wian kanssa tehostetusti tokoa kesän 2013 tokon SM-kisoja silmällä pitäen. Ja ehkä me muutamassa näyttelyssäkin käydään kunhan ulkokausi avautuu.

VALIOARVO ON VAHVISTETTU 21.11.2012. Wia on nyt  siis virallisesti FI TVA