Maanantaina tokotreenit.. paikalle vain kaksi koirakkoa ja kun autoa ei ollut, niin istuskelin sitten puolet ajasta tyhjällä kentällä. Kokeilee hieman motivaatiota muiden kouluttamiseen...No joo, treenasinhan mä Wian kanssa näyttelyjuttuja Katjaa odotellessani. Pientä valoa tunnelin päässä siinäkin. Nyt se nenä saattaa osoittaa eteenpäin jo muutaman metrin matkan.

Tiistaina Wian agitreenit. Jatkettiin samaa, kuin viimeksi eli rasteja. Nyt otin kontaktien sijasta tosin rengasta. Hiukan on Wiulla ongelmia tuon hypyn etäisyyden arvioinnissa. Onneksi rengas on sellainen magneetilla toimiva, joten loukkaantumisia ei niin helposti tule.

Keskiviikkona Ankin treenit. Ja kaikki meni päin pe...ttä! Pitänee pyytää anteeksi kouluttajalta huonotuulisuuttani. Olin väsynyt työasioiden takia ja Anki ei sitten suostunut ymmärtämään keppejä lainkaan. Ja kun se ei ymmärtänyt, niin minä hermostuin ja kierre paheni..Rataa ei tehty, kun oli niin kuuma. Wialle otin treenien päätteeksi hyppyharjoituksia ja alkoi se hyppykin sujua, kun karjaisin tiukan "ei" palkalle, mikäli ryski rimat alas. Pikkuisen tuli keskittymistä hyppyyn sen jälkeen.

Torstaina oli Taikan treenit. Piti lähteä treenaamaan Wiaa, mutta ei vaan jaksanut.

Perjantaina VAPAAPÄIVÄ töistä. Kävin Rajasaaressa ja sen jälkeen ajattelin "piipahtaa" katsastamassa auton... Kävin kahdella katsastusasemalla, hirveät jonot. Kolmennelle jäin sitten jonottamaan ja pari tuntia vierähti asvalttihelvetissä. Onneksi sentään tuuli. Koirat olivat takaluukussa, onneksi kaikki muut, paitsi Taika, olivat Rajasaaressa uineet. Auto meni heittämällä läpi katsastuksesta, mitä nyt pari palanutta lamppua pitää vaihtaa. Ja hankkia uudet renkaat. Tuuri on kyllä käynyt tämän autoyksilön kohdalla, ei juurikaan vikoja, vaikka aikanaan kaikki sanoivat, että ostin pommin! Illalla jaksoin vielä hieman siivota villiintymään päässyttä etupihaa. Takapihalle puhti ei enää riittänyt.

Ostin käytetyn trimmerin koiria varten seurakaverilta. Kokeilin sitä lauantaina Nekkuun, helpottaakseni vanhuksen oloa kesäksi. Koneessa oli terä, joka leikkasi 1 mm sängen.... Nekku näyttää tällä hetkellä karsealta (tikkujaloilla seisova käpylehmä), joten ostamaan terää joka jättää pidemmän karvan. Pääsyy trimmerin ostoon näet on Taika. Sillä on valtaisan paksu ja tiivis turkki (Pia sitä joskus nimitti vyöryväksi lihapullaksi). Kun se ei lisäksi ui, on koiran viilentäminen ollut todella vaikeaa. Sunnuntaina Taika sitten pääsi karvoistaan eroon, muuttui osittain valkoiseksi ja näyttää tällä hetkellä läikikkäältä chessin, labbiksen ja tollerin sekoitukselta -> hirveältä. Mä en todellakaan ollut tajunnut, miten tiivis Taikan turkki oikeasti on. Vaikka turkki on nyt lyhyt, se on edelleen niin tiivis, ettei nahkaa kunnolla näy, vaikka vastakarvaan haroo. On sillä mahtanut olla kuuma! Häntä jätettiin, sillä se kuuluu olennaisena osana Taikan persoonaan. Laitan kuvat ennen ja jälkeen tänne, mikäli kehtaan. Onneksi agin SM-kisoihin on vielä kaksi viikkoa aikaa - ehkä tuo hieman tasoittuu. Pääasia kuitenkin olisi että koiran olo helpottuisi kesäkuumalla ja se jaksaisi juosta. Ja nyt näkyy se, että kaiken sen turkin alla Taika on ollut koko ajan ihan oikeasti hoikka tyttö  (vaikka jotkut ovat muuta väittäneetkin)

Eilen sunnuntaina oli sitten roturace Hyvinkäällä. Otin sekä Ankin että Wian mukaan. Ajellessani Hyvinkäälle satoi hieman, mutta melko pian kesä näytti kauneutensa ja aurinko paistoi. Odoteltiin hyvä tovi omaa joukkuevuoroamme. Nimenä oli Tuliset cavat ja ainoa rotua edustanut joukkue oltiin. Melli juoksi ensimmäisenä Riitan kanssa. Tällä kertaa Melli ei sitten ollutkaan kiinnostunut vieheestä, joten Riitta joutui kirittämään sitä. Jos olisi tiedetty etukäteen, olisi Riitta mennyt jo valmiiksi puoleen väliin rataa houkuttelemaan Melliä. Toisena juoksi Ralli :) Kirsi oli hieman skeptinen vieheen suhteen, mutta kun päästin pojan vieheen (ja Kirsin) perään, niin eipä Ralli miettinyt... Sinne se painoi hippulat vinkuen. Kolmantena juoksi Anki, ihan samoin kuin Ralli, viehe veti voimakkaasti. Neljäntenä sitten Nelli Riitan kanssa. Nelli aloitti hyvin mutta puolessa matkassa tuli uskon puute ja viehe unohtui. Nelli oli muutenkin ollut hyvin haaveileva, kaipasi ilmeisesti emäntäänsä Miaa, joka ei päässyt paikalle. Kovin korkealla sijoituksella emme päässeet riemuitsemaan, koska parhaan ja heikoimman ajat pudotettiin pois, mutta eikös pääasia ollutkin hauskanpito! Riitta ja Kirsin mies ottivat myös kuvia koko katraasta, olihan mukana myös mamma Minni ja Mellin tytär Mandi. Kuvat tulevat tännekin, kunhan ne ensin Riitalta saan. Kisan loputtua pidettiin nyyttärikahvitukset. Kiitos Riitalle tästä tapaamisesta ja kiitos hyödylliseksi osoittautuneesta Minni-lippiksestä!

Tässä kuvaa cava-kaartista

Koirat järjestyksessä vasemmalta oikealle: Ralli, Minni, Nelli, Mandi, Melli ja Anki (kuvan copyright Riitta Haaranen)

Koska paikalla oli myös drive-in match-show, päätin extempore osallistua siihen Wian kanssa. Ihan kohtuullisen kivasti Wia kehässä esiintyi, voitti parinsa ja tuli kolmanneksi punaisten ryhmässä. Onneksi ei voitettu tätä ryhmää, sillä olisi pitänyt jäädä odottelemaan klo 16 alkavaa BIS-kehää. Kehäharjoitustahan mä hain ja olen ihan tyytyväinen. Kyllä tuon kanssa kehtaa erkkariin mennä ensi sunnuntaina.