No ei se nyt ihan niin huonosti mennyt kuin oletin.

Koiria oli ilmoittautunut kaikkiaan 29, joista 8 urosta ja loput narttuja. Poisjääntejä oli tullut jonkin verran, koska tuomari vaihtui puolalaisesta Janus Oparasta ruotsalaiseen Birgitta Svarstadiin.

Avoimessa luokassa narttuja ilmoitettu 10, paikalla 8 ja yksi siirtynyt valioluokkaan. Wia arvosteluun ensimmäisenä. Juoksu meni kohtuullisesti, paitsi, että yritti välillä laukkailla. Sain  pudotettua raville. Seisotukset olivatkin sitten taas tuskaa. Ei millään meinannut pysyä paikoillaan. On se kumma kun TVA sanalla "stå" seisoo kisoissa kuin tatti, mutta ei näyttelyssä... No tiedän, että minun hermostuneisuudestani se oli taas kiinni. Pitää katsoa peiliin. Sain taas hyviä neuvoja kehän jälkeen, kiitos niistä.

Wialle siis erittäin hyvä. Se mitä arvostellessa kuulin oli, "stora örön"... HEH HEH Tai kuulin sen mitä luulin kuulevani. No ONHAN sillä isot korvat :)

Arvostelu (siis se mitä siitä saan selvää, perhana kun nämä sihteerit käyttävät lyhenteitä!!!):

Bra storlek och könsprgel, bra skalle, kan fylla ut. Ljusa runda ögön, bra öron, bra hals ock rygg. Kunde ha mer längd i bröstkorgen. Lång i länden. Välmusclade ben. Ngt veka handleden. Ngt platta tassa. Borde ha stramare (?) rörelser fran. Bra pälskvalitet. EH AVK2 

Eli suomeksi: Hyvä koko ja sukupuolileima. Hyvä kallo, voisi täyttyä. Vaaleat pyöreät silmät, hyvä kaula ja selkä. Voisi olla pidempi rintakehä, lanneosa pitkä. Hyvä lihaksisto jaloissa. Jonkinverran heikot ranteet, jonkin verran litteät tassut. Pitäisi olla ??? (oletan että vakaammat tai suoremmat -> tokojuoksua edestakaisessa, *huoh*) liikkeet edessä. Hyvä turkinlaatu.

Nyt tuli toinen tuomari joka sanoi löysistä ranteista... Muutoin arvostelu kyllä kuvaa Wiaa aika hyvin. Ja muutenkin aika lailla samanlainen arvostelu kuin Lena Dankerilta tuli.

**************

Lisäys 16.9.13: Tämä tuomari oli erittäin tiukka ERIn suhteen ja vielä tiukempi SA:n suhteen. AVK1 narttu sai ERIn mutta ei SA:ta. Tulos on siis meille hyvä, sillä koko skaala värejä oli käytössä. Lisäksi olin katsonut, että suurin osa kisakumppaneista oli näitä pienempiä ja kompaktimpia, hyvin sieviä narttuja, siksikin sijoitus kakkokseksi oli yllätys

*******************

Kojuista tarttui mukaan kivakuvioinen Venta pentulaatikkoon, luita ja palloja.

Huomenna Tuomarikartanoon Jaana Hartukselle.