Lähdettiin eilen ex-tempore Suomen Schapendoes-yhdistyksen järjestämään match-showhun Helsingin Munkkiniemeen. Mukaan lähti minun koirista Wia, ystäväni Mia ja bc Elvis sekä Katja novnou Taikan ja bc Aidan kanssa.

Ensin kehään meni Taika veteraaneissa. Taikan edellisestä näyttelykäynnistä taitaa olla noin 7 vuotta. 10 vuotias neitokainen muisti vielä hyvin kuinka esiinnytään. Sai sinisen. Ja myös voitti siniset veteraanit. Sitten kehään Wia aikuisissa koirissa. Wia taas "hieman" sinkoili, mutta sain sen lopulta esiintymään ihan kivasti. Wia sai punaisen. Wia ei kuitenkaan sijoittunut punaisten joukossa.

Sitten kehään Aida. Aida yllätti totaalisesti ylipäätään koko tilaisuudessa :) Etukäteispeloista huolimatta... Se pysyi hyvin nahoissaan, vaikka koiria oli paljon ja hälinää riitti. Aidan kanssa ei olla treenattu YHTÄÄN näyttelyjuttuja ja silti Katja sai sen menemään mukiinmenevästi kehässä. Toki juoksu pitää ottaa vielä ihan lyhyellä remmillä, mutta kyllä se siitä. Seisotukset onnistuivat. HYVÄ Katja! Aida sai sinisen, eikä päässyt jatkoon. Lisää tällaista treeniä Aidulille :)

Mian Elvis esiintyi tosi hyvin ja sai punaisen, mutta ei sitten myöskään sijoittunut.

Koska Taika oli voittanut siniset veteraanit, jäimme myös BIS-kehään. Kyllä oli ilo katsoa vanhuksen riemua juostessa ja seistessä. Kaikki muut koirat seisoivat kuin tatit, mutta Taikan häntä heilui TAUKOAMATTA! Ehkä juuri tämän iloisuuden ja onnellisuuden takia Marja Kurittu ja muut tuomarit nostivat Taikan kahdeksan koiran joukosta sijoitukselle BIS 4. Veteraanien punaisten voittaja oli "hieman" näreissään. Hei miksi? Eihän ne kaksi koiraa edes vastakkain kehässä aiemmin olleet. Meidän pikku Taikuri, joka ei koskaan ole mistään näyttelystä mitään voittanut. Nyt se sai ruokaa kaksi säkkiä ja oheistarvikkeita. Olen niin onnellinen Katjan puolesta!

Oli siis oikein kiva ilta. Kiitos Katja ja Mia :)

Viikonloppuna olin käymässä Kangasniemellä ja kävin myös elämäni ensimmäisen kerran lavatansseissa. Matkaan olin lähtenyt verkkareissa ja lenkkareissa, joten kierrätyskeskukseen... ja osuikin kohdalle ihan ok kengät. Paikallisesta vaatekaupasta ostin housut ja paidan. Syvälahden lavalla esiintyivät vuorottain Tarja Lunnas sekä Finlanders. Molemmat kuuluvat minun suosikkeihini. Tanssimaan en päässyt, koska en halunnut tunkea itseäni eturiviin. On tuo lavamaailma muutenkin melko mielenkiintoinen. Seurasin erästä naisihmistä ja hänen kosiosteppailuaan aina kappaleiden välissä. Teennäinen hymy kasvoilla ja koreografia koko ajan sama. Ei minusta ole mainostamaan itseäni tuolla tavalla. Kiva reissu kyllä muuten. Tuli kaipaus entisiin kilpatanssiharrastus-aikoihin. Minähän olen harrastanut vakiotansseja noin kolmen vuoden ajan nuoruudessani.

Positiivista oli myös se, että humalaisia ja häirikköjä ei ollut, vaikka väkeä oli tolkuttomasti. Saatan joskus uskaltautua uudelleenkin.

Kotiin palasin sunnuntaina ja siivoamiseksihan se meni. Nekku-vanhus oli onnistunut hankkimaan poissaollessani jonkun vatsapöpön :( Koska Kirsikin oli ollut poissa sen alkaessa, oli eteisen uusi matto saanut "kuorrutteen". Eipä tytär ollut sitä kyennyt huuhtomaan, joten minun hommiksi meni. Ripuloinnin lisäksi Nekku oksensi rajusti, joten hetken olin helisemässä. Sitten onneksi sain mahahapposalpaajan pysymään sisällä, joten oksennus lakkasi ja samalla ripulilääkkeet pysyivät sisällä. Nyt papparainen voi taas hyvin, onneksi!