Tälle viikonlopulle olikin sitten enemmänkin ohjelmaa. Tänään oli bordercollieden erkkari. Alunperin Sanna ja Robinin piti tulla meitä ilahduttamaan tänne turistiksi ja tapaamaan pentuja. Kaikki pentujen omistajat olivat tulossa tapaamiseen. Harmittavasti Sannan matka peruuntui lähtömetreillä. Tästä syystä myös Laran tulo peruuntui, koska luonnollisesti Sipiset halusivat vielä yhden lisäpäivän olla saaressa.

Minä taas olin taktikoinut, eli olin ilmoittanut Wian Porvoon ryhmänäyttelyyn rodun erikoistuomari Päivi Eerolalle. Wia on käynyt hänen arvosteltavanaan yhden kerran aiemmin, silloin sieltä ERI. En siis juurikaan odottanut mitään ja aamulla jopa mietin ihan tosissani, lähdenkö ollenkaan helteiseen Porvooseen vai menenkö sittenkin viettämään aikaa erkkariin kasvattien kanssa. No lähdin ja oletin että pääsen pikaisesti sieltä lähtemään. Ihan niin ei käynyt... Juu ja hellettä piisasi, varjossa n. 30, mitähän lie auringossa.

Muutama poisjäänti oli, mutta kaikki 7 avo-luokan narttua olivat paikalla. Wia juoksi ensimmäisenä... ja hyvin juoksikin :) Minusta tuntuu, että se on nyt tajunnut sen homman idean. Pystyin päästämään pitkälle hihnalle ja yhtään askelrikkoa tai pään kääntämistä ei ollut. IHANA koira. Seisotuksetkin onnistuivat aika hyvin. Olen siirtynyt asetteluun ja Wia kestää sen hyvin. Yllätys oli melkoinen kun Eerola sijoitti Wian AVK1:seksi. Ja se sai SA:n. Pari muutakin AVO-narttua sai ERI SA:n. Veteraaneissa myös.

Paras narttu-kehässä Wia juoksi taas ensimmäisenä numeronsa perusteella ja jälleen upeasti. Eikä meidän paikka siitä vaihtunut. Koska en ole todellakaan tottunut voittamaan, en taaskaan kyennyt ymmärtämään asiaa aluksi. Kun tuomari tuli kättelemään, niin silloin vasta tajusin. Tuli siis myös Wian toinen SERT ja PN1. ROP-ringissä en enää jaksanut edes ajatella, mutta ROP-ruusuke paukahti käteen vaikka vastassa oli todella tasokas uros Quicket Wall-E. Tuomari siinä sanoi että tällä rodulla merkitsee eniten liike ja Wialla se oli loistava tänään.

Ainahan mä olen ollut sitä mieltä, että Wian liike on hyvää, mutta aiemmin sen liikkeen on pilannut tolkuton säheltäminen.

Tässä arvostelu: Tyyppi erinomainen. Selvä sukupuolileima. Hyvät mittasuhteet. Tasapainoinen rakenne ja liikunta. Täyteläinen ilmeikäs pää. Karvapeite tulossa. Hyvä yhdensuuntaisuus liikkeessä. Oikea askellus. Rauhallinen, määrätietoinen esiintyminen. AVO ERI, AVK1, SA, PN1 SERT ROP

Wia%20Porvoo%20PN1%20SERT%20Rop-normal.j

Ryhmäänkin jäätiin, mutta meidät käteltiin heti ulos. No johan se olisikin ollut ihan käsittämätöntä, jos vielä sieltäkin olisi sijoitus saatu.

Wia%20ROP%20SERT%20Porvoo%2026.7.14-norm

Katja ottaa huomenna Wiasta paremmat kuvat. Saapa nähdä joudutaanko odottamaan seuraavat kaksi vuotta sitä viimeistä.

Kiitos Pirjolle (kennel Tronic) kannustuksesta kehän laidalla.

Naapurikehässä oli sattumalta Ankin kasvattaja kehäsihteerinä. Kiitos Marjut onnitteluista.

Ai niin, kun olin hakemassa Wian palkintoja, kävi ilmi että Wian arvostelulomakkeeseen oli merkitty ruksi ROP-vet kohdalle eikä suinkaan ROP-ruutuun. Saapa nähdä korjautuuko ilman reklamaatiota.

Ja sitten tapaamaan pentuja. KIITOS teille kaikille, Ässä, Marwin ja Viksu kun jaksoitte odotella. Mentiin vielä Haltialaan iltalenkille. Penskat olivat saaneet paljon huomiota näyttelyssä :). Huomenna vielä treenataan yhdessä, ennenkuin Maarit palaa kotiin Vaasaan.

Tässä muutama kuva:

kuva%20%282%29-normal.jpg

kuva%20%284%29-normal.jpg

kuva%20%283%29-normal.jpg

kuva-normal.jpg

Viksu oli vähän sitä mieltä että istuminen tai makaaminen siskon vieressä ei ollut kivaa.