Oltiin eilen Katjan, Aidan ja Tiitun kanssa paimenessa Somerolla. Opettajana jälleen Salla Vuorenmaa. Molemmilla koirilla oli muutaman kuukauden tauko tässä välillä. Koska keli oli enemmän kuin huono, oltiin sisällä. Oma jännityksensä siinäkin, sillä vaikka tila on melko iso, puuttuu siitä tietenkin se ulkoilman antama avaruus.

Tiitiäinen sisälle ensiksi. Sisään tullessaan se näki ensin ne ihmiset "heei kiva kun täällä on ihmisiä, mooi, mä tuun täältä" Sitten..... kuin salaman iskusta se tajusi, että lampaita on myös. Se napsahti niille sijoilleen seisomaan ja sen jälkeen sitten ei ollutkaan muuta kuin ne lampaat. Kun mentiin sisään aitaukseen, oli se hyvin kuulolla. Vähentyneet on hyökkäykset kohti lampaita ja saatiin me pari hyvää perusharjoitusta kohti ajamiseenkin. Lisäksi harjoiteltiin suuntia kepin avustuksella. Tiitu ottaa kovasti painetta kepistä ja MINULLA on valtavasti opettelemista sen käytössä. Piti välillä laskea keppi pois ja käydä rapsuttelemassa neitiä. Sitten taas jatkettiin. Mä olen tyytyväinen :) Ja ihmettelen kuinka koukuttavaa tämä laji voi olla.

Sitten Aida :) Sisälle tullessaan se ehti siinä sekunnin aikana tervehtiä kaikki viisi ihmistä. Se on kyllä nopea :) Sitten senkin huomio kiinnittyi vain niihin lampaisiin. Aida kääntyy huomattavasti pienemmillä avuilla kuin Tiitu ja nyt se ei myöskään hyökkinyt Katjan jalkojen takaa kohti lampaita. Lisäksi Aida kesti nyt myös Sallan huomautukset, kesällähän se meni hieman puihin kun Salla sitä huomautti hyökkimisestä. Itsevarmuutta tullut siis koiralle lisää roimasti. Ja pystyi myös ajamaan kohti jonkin verran. 

Ihan mielettömän kivaa siis ja on tosi mukava kun kouluttajaa ei tarvii jännittää. Salla osaa sanoa asiat niin ettei ne loukkaa, mutta menee jakeluun kuitenkin. Arvokas ominaisuus kouluttajassa.

Käytiin Katjan kanssa paimennuksen jälkeen syömässä Someron keskustassa Jussin baarissa. Olen joskus aiemmin moporeissulla käynyt siellä ja muistin että hyvä ruoka. Niin oli nytkin! Suosittelen, varsinkin niitä ristikkoperunoita. Kotiin ajaessa hiljaista takakontissa :)