Jotenkin on tullut sellainen ajatus, että tähdet eivät ihan olleet oikeassa asennossa tämän pentueen syntyessä. Vastoinkäymisiä on riittänyt. No ehkä kaikki menikin liian hyvin ensimmäisessä pentueessa, piti kai jonkun palauttaa minut maan pinnalle. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen noihin jäljellä oleviin tenaviin, luonteissa riittää...

Mutta niihin vastoinkäymisiin...

Ensin Leenun kuolema ja siitä seurannut "hässäkkä". Olen todella pettynyt tiettyihin asioihin. On se hässäkkä myös onneksi opettanut minulle monta asiaa. Ja sopimuspuolella olen jatkossa paljon PALJON viisaampi... Avoimmuus ei ole nähtävästi kaikkien mielestä niin hyvä asia. Toki olen myös paljon kannustavia viestejä saanut ja ne ehkä kuitenkin ovat enemmistönä.

Kun Leenun kuolemasta oli selvitty, sairastui Wia. Se oksenteli erittäin rajusti pyhäinpäivänä ja päädyimme nesteytykseen eläinlääkäriasema Askeleeseen Mari Vainionpäälle.  Onneksi ei ollut pelkäämääni rotanmyrkkyä tai kohtutulehdusta. Tästä syystä myös pennut vieroitettiin tissiltä aikaisemmin, kuin oli tarkoitus. No se ei niitä onneksi haitannut, koska kiinteällä ruoalla olivat jo hyvän aikaa olleet. Pari kertaa pennut saivat mamman maitoa Wian sairastumisen jälkeen ja liekö siitä sitten seurannut se, että Mortti-poika sairastui ripuliin. Viime keskiviikkona Mortti sitten nesteytykseen ja antibioottikuurille FinProVet asemalle Kirsti Liukkosen hyvässä hoidossa. Hetken pelkäsin parvoa, mutta onneksi ei sitä ollut. Tytöt ovat ainakin toistaiseksi säilyneet terveinä.

Leenun kuoleman takia  tuli myös peruutus jo varmasta kodista. Ostaja pelästyi, mahdolisesti turhaan, mutta se oli hänen päätöksensä ja kunnioitan sitä. Ei voi ottaa pentua, jos ei ole 100 %:sti siitä varma. Lopulta siitä kuitenkin seurasi se, että peruutuksen kohteena oleva pentu saa aivan ihanan  kodin ja tämä kotivalinta tuli minun sydämestäni. Toisen "ulos" menevän pennun koti ei pelästynyt :)

Pennut ovat nyt "karanteenissa" kotona. Jää siis tekemättä paljon niitä juttuja, joita olin suunnitellut. Toki ensi viikon perjantaina pennut  sirutetaan ja silmäpeilataan. Eläinlääkärin tarkastus tehdään vasta 16.11 ELT Kirsti Liukkosen toimesta, koska en halua, että Mortti on enää antibioottikuurilla tarkastusta suoritettaessa. Jouduin perumaan tästä syystä tiistailta Anu Saikku-Bäckströmin tarkastuksen. Suuri kiitos kuitenkin Anulle Leenun hoidosta. Luovutus myös viivästyy parilla päivällä tästä syystä. Pennuista otetaan myös iso läjä valokuvia. Kuvaus on jäänyt tässä hässäkässä jotenkin taka-alalle.

Pennut ovat aivan ihania! Kaikki ovat pusuttelijoita ja ihmisen luo halukkaasti hakeutuvia. Räväkkyyttä niissä riittää, varsinkin Mortti ja Runo ovat varsinaisia tappelupukareita keskenään. Liinu viihtyy omissa oloissaan, mutta tarvittaessa ei myöskään alistu helpolla. Kaikki ovat syttyneet saalisviettiin. Olen tosi tyytyväinen näihin kaikesta huolimatta :)