Tämä projekti on vienyt viimeiset pari vuotta ja nyt se alkaa lähetä loppuaan. Minun iso haaveeni oli saada Wiasta jälkeläinen kasvamaan omaan kotiin. Pitkän etsiskelyn seurauksena sain täydellisen puolison, Robinin (kiitos Sanna, kennel Shadoway's), joka vastaa minun ihannettani useilla tavoilla, täydentämään elämäni koiraa, Wiaa.

Projekti on mennyt hyvin, suorastaan oppikirjojen mukaan, synnytys sujui loistavasti, Wia osoittautui loistavaksi emäksi ja pennut kasvoivat tasaisesti ja osoittautuivat luonteeltaan juuri sellaisiksi mitä toivoin, pusumaakareiksi ja samalla oman tahdon omaaviksi, avoimiksi pikkukoiran aluiksi.

Tällä viikolla joudun sanomaan hyvästit kolmelle niistä :(

Bianca muuttaa Espoon Kaitaalle Sipisten perheeseen. Nimeksi tulee mahdollisesti Lara. Sipisillä on ollut vanhus-Nekun pentu, joka, surullista kyllä, menehtyi ennen joulua 2013. Sipiset ovat aktiivinen perhe ja uskon, että Bianca saa heidä luonaan rakastavan ja harrastavan kodin. Lajit tulevat olemaan moninaiset. Uskon myös, että tytöstä, kuten muistakin, kuullaan vielä :)

Rogerista tulee Ässä. Ässä muuttaa Vertasen Sinin ja puolisonsa rakastetuksi perheenjäseneksi Helsinkiin. Ässä tulee harrastamaan ainakin tokoa ja agilityä. Ässän kaveriksi tulee valkoinen kääsna  Lily. Sini saa sen tykin mitä halusikin. Vaikka Ässä on ollut se pentueen rauhallisin, on siitä viime päivinä tullut varsinainen riiviö.

Marwin muuttaa kauimmaksi meistä, Niemistön Maaritin perheeseen Vaasaan. Marwin on pitkään odotettu ja toivottu lisäys lapsiperheeseen, kaverina snautseri Hector. Toko ja agility kuulunevat pojan lajivalikoimiin, mutta muitakin lajeja tullaan kokeilemaan.

Kotiin jää Ruu, jonka nimeksi tulee Tiitu. Nimellä on historiansa ja jopa käytännön syistä se ei voi jäädä Ruu-nimelle. Tämä tyttö valloitti minut jo heti syntymänsä hetkellä. Se on oman tiensä kulkija, joka on osoittanut itsenäisyytensä pentulaatikolla, poliisiasemalla, vieraalla kolutuskentällä ja monessa muussa paikassa. Se jostain syystä myi minulle itsensä :) Lisäksi se on kaunis :) Minä toimin monessa suhteessa intuition voimalla ja ehkä se toimii myös tämän pennun kohdalla. Päälaji tulee olemaan yllättäen toko :) Ja ehkä saan juhlia tulevaisuudessa kolmatta kouluttamaani TVA:ta ;)

Pikku Mowgli, orpo-poika, ei ole vielä löytänyt oikeata kotiaan. Kotikoiraksi, sohvaperunaksi, sitä en myy! Pojalla on paljon virtaa ja myös sitä miellyttämisen halua ja monta muuta ominaisuutta, jota harrastuskoiralta toivon. Kouluttelen sitä Tiitun ohella ja katsellaan, löytyykö sille koti, vai pidänkö itse. Kiire ei ole!

Kuluneet kahdeksan viikkoa ovat olleet täynnä työtä. Välillä on väsyttänyt, mutta suurimmaksi osaksi olen nauttinut. Olen saanut ison avun Saviojan Annelta, tyttäriltäni ja lukuisilta rakkailta ystäviltäni ja heidän lapsiltaan. Kaikki ovat osaltaan auttaneet pentuja kasvamaan reippaiksi koiranaluiksi. Ilokseni olen huomannut, että pennut suhtautuvat kaikkiin ihmisiin avoimesti ja rohkeasti ja omaavat lisäksi pusuttelun jalon taidon. Pennut ovat matkustaneet autossa useita kertoja ja ovat päässeet tutustumaan erilaisiin uusiin ympäristöihin. Kiitos kaikille tasapuolisesti, olette rakkaita!

Mutta mitäpä tässä sen enempää, tässä kuvia Malminkartanon sirkuskentältä. Kuvaaja Katja. KOPIOINTI KIELLETTY!!!

DSC_2532-normal.jpg

Emo ja tytär <3

 

DSC_2612-normal.jpg

Orpopoika vauhdissa

DSC_2602-normal.jpg

Bianca/Lara ja hiekan ihanuus

DSC_2600-normal.jpg

Tiitu "jouduttuaan" palaamaan laumaan :)

DSC_2597-normal.jpg

Marwin ja kivet...

DSC_2591-normal.jpg

Marwin....

DSC_2587-normal.jpg

Ässä ja orpopoika. Mikä asenne...

DSC_2565-normal.jpg

Ässä ja pallo

DSC_2563-normal.jpg

Bianca/Lara ja tulevaisuus...

DSC_2552-normal.jpg

Iso poika Ässä ja vauhti

DSC_2624-normal.jpg

Marwin jahdissa..

DSC_2640-normal.jpg

Marwin :)

DSC_2647-normal.jpg

Ässä (mami älä jätä)