Wiuwauvikkelä, winpustin-vikeltäjä täyttää tänään 2 vuotta! Aika on mennyt tosi nopeasti, ihan kuin se olisi tullut meille vasta eilen.

Synttäripäivän kunniaksi Wia pääsi virallisiin lonkka- ja kyynärkuvauksiin. Minä en millään jaksa ymmärtää sitä, miksi monet koirat kuvataan ennen kuin ne ovat edes täysikasvuisia.  Koska koiran terveys on minulle tärkeä asia, halusin tsekata, miltä koko luusto näyttää. Kuvauksen suoritti Etelä-Helsingin eläinlääkäriaseman Timo Talvio. Halusin nimenomaan hänelle, koska tämä mies on tehnyt tutkimusta saksanpaimenkoirien luustosta.

Ensin kuvattiin lonkat, eka kuva oli hieman vino, joten se uusittiin. Lonkkakuvat lähtevät Kennelliittoon A/A -tuloksella, tosin Talvio sanoi, että vasen voi tulla B:nä takaisin. Kyynärät 0/0, olkanivelet täysin puhtaat, samaten selkäranka ja kaularanka. Talvion sanoin: on harvinaista herkkua, että koiran luusto näyttää näin puhtaalta .  Talvio tutki myös Wian polvet ja kintereet, eikä niissäkään mitään huomauttamista. Tämä tulos on tietysti hyvä myös sisarusten, mamma-Surin ja isä-Rion kannalta. Samaten kuin Wian mahdollisen jalostuskäytön kannalta.

Kyllä on hyvä mieli! Toivotaan, että Kennelliiton Liman ei poikkea Talvion arviosta. Nyt on joka tapauksessa hyvä mieli harrastaa täysipainoisesti, ei ainakaan luustollisesti ole sille estettä. Nyt varaamaan aika fyssarille, jotta mahdollinen lihaskireys saadaan laukaistua.

Wia-rassu ei pääse nauttimaan kakusta, sillä tuossa se makaa pikkuisen "pöllyssä" ja vikisee lääkkeen vaikutuksesta.

Joo ja vanha auto meni kaupaksi. Kohta menen ystävän kanssa rakentelemaan uuden auton takatilaan korotusta.