En uskonut tämän koskaan toteutuvan, mutta niin vain kävi. 

Lähdin ex-tempore Pian houkuttelemana Ahvenanmaalle Eckerön kansainväliseen koiranäyttelyyn. Ilmosin Tiitun sekä Runon. Normaalisti ko. näyttelyssä ei ole kuin muutama koira, mutta tällä kertaa sitten 12  :)  Kumma juttu, kun minä ilmoittaudun, niin niitä koiria on sitten enemmän. Tuomarina Gabriela Ridarcikova, Slovakia. Eikä niin pienintäkään hajua etukäteen, mistä tykkää.

Lauantaiaamuna heräsin klo 04 ja klo 5 aikaan lähdin ajelemaan Paraisille. Sieltä jatkoimme matkaa Pian autolla Turkuun ja laivaan. Autossa 3 ihmistä ja 5 koiraa (kolme bc:tä ja 2 löwcheniä). Otin laivalla autosta mukaani Runon, tekee sille ihan älyttömän hyvää olla mun kanssa "kahdestaan" ja myös samalla sai totutusta uusiin tilanteisiin. Siitä sai olla kyllä ihan saakelin ylpeä. Runo sai paljon uusia ystäviä :) Hieno pieni koira.

Maarianhaminasta kaupan kautta Eckeröhön, jossa oli majoitus mökkikylässä. Ilta menikin sitten koirien trimmailussa ja takkujen siistimisessä. Isot kiitokset Pialle fiksailuista. Saatiin me vierailijakin, Pipsa, jonka bulmastiffi Nasta oli käynyt lauantaina voittamassa nartut. Juotiin pienet skumpat Pian edellisen päivän häille :) Onhan se hienoa että Pia lähti häämatkalle tyttökavereiden kanssa! ONNEA PIA ja PETER!!! Olette ihania.

Sunnuntaiaamuna näyttelypaikalle klo 9. Olimme ostaneet luettelon jo edellisenä päivänä, joten pieni haju oli siitä, että ketä vastassa. Minun kannaltani oli hienoa, ettei paikalla yhtään koiraa, joka olisi ollut meidän kanssa samoissa näytelmissä. Puhtaalta pöydältä siis :)

Kehään ensin Pian ja Marjon Flynn (Korsakov's Footsteps in the Dark). Kakara voitti luokkansa ERI SA:lla. PU-kisassa sille antoi kovan vastuksen Saviojan Annen kasvatti Piggylands Orfeus. Flynn voittoon ja SERT. Orfeus sai cacibin, koska Flynn on liian nuori ottamaan sitä vastaan.

Narttuja 7 joista 5 avoimessa luokassa. Nuorten luokassa oli tosi kaunis narttu, joka sai ERI SA:n. Avoimessa kaikki 5 narttua sai ERIN. Pia oli Runon puikoissa, minä Tiitun. Kilpailuluokassa kun lähdettiin juoksemaan, taputtivat ihmiset ikäänkuin olisi ollut PN-kisa. Tiitu juoksi kuin unelma <3 Mulle harvoin tulee sellaista fiilistä kuin nyt tuli, homma SUJUI! Runon näin menevän hienosti Pian kanssa. Sitten alkoi tiputus... Lopulta vain Runo ja Tiitu jäljellä. Meitä vielä juoksutettiin yhdessä ja Runo ohjattiin ykköseksi ja Tiitu kakkoseksi. Molemmille SA, kuten myös kolmanneksi tulleelle Siinä vaiheessa ensimmäiset itkut :) Pia se hoki, älä nyt vielä itke, kun PN-kisa on edessä.

Veteraaninarttukin ERI SA, eli PN-kisassa viisi koiraa. Taas juostiin ja Tiitu meni jälleen upeasti <3 Seisotukset OK, lopulta taas vain Tiitu ja Runo jäljellä, joten Runo PN1 ja Tiitu PN2, Runolle SERT ja CACIB ja Tiitulle vara-SERT VA-CA. Nyt jo itkin aika selvästi :)

Sitten minä Runon puikkoihin ja Pia Flynnin. Juostiin peräkkäin ja Runo voitti, eli siitä ROTUNSA PARAS! Hyvä etten pyörtynyt!!! Ihan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN HIENO FIILIS!! Ehkä se on se, että kun tarpeeksi monesti tulee turpaan, eikä voittaminen ole arkea, niin osaa nauttia niistä onnistumisista!

Meidän kehän jälkeen alkoivat löwchenit. Pian Stig-Göran voitti ne, joten putsattiin kaikki mahdolliset palkinnot molemmissa kehissä.

Sitten tulikin kiire laivalle. Ryhmiin ei ollut mahdollisuutta jäädä. Eikä jäänyt aikaa ottaa kuvia. Sinänsä harmi. Jos olisin ollut omalla autolla, olisin varmaan jäänyt, mutta nyt ei mitään mahdollisuutta. Laivalla skumpat ja hyvää ruokaa.

Eeva kysyi minulta, että oliko tulos se, mitä toivoin. Rehellinen kun olen, olisin toivonut voiton Tiitulle. Se on sitä hakenut kauemmin. Kuitenkin tiedän, että Runo on omalla tavallaan sievempi. Tiitu vaan on kaivautunut mun sydämeen aika voimalla. No ehkä se joskus niitä sertejä saa. Onneksi Tiitu ei sentään ymmärrä, että hävisi siskolleen, Runo sertit saa varmasti :) (siis jos käyn näyttelyissä, ei niitä kotiin tuoda)

Mä olen niin onnellinen :) KIITOS PIA jälleen kerran! Kiitos myös Marjolle seurasta.