Pakko tulla kirjoittamaan..

Wialla ja mulla oli eilen agilitytreenit. Mehän treenataan nk. mölliryhmässä, eli kun minä en mitään osaa eikä koira tajua mun ohjausta, niin ryhmä on ihan oikea  Eilinen treeni oli rastityyppinen, tarkoitus oli saada koira irtautumaan sekä sivusuunnassa että poispäin ohjaajasta. Näille oli kaksi rastia ja lisäksi oli vielä kontakti-rasti ja pussi-rasti.

Poispäin irtoamisessa oli kaksi hyppyä ja putki mutkalla. Wia tajusi heti idean, eli sinkosi putkeen -käskyllä kahden hypyn yli  putkeen, samalla minun liikkuessa sivusuunnassa vasemmalle ja palkkasin koiran ihan eri paikasta kuin mistä lähetin.

Sivuirtoamisessa taas neljä hyppyestettä melko etäällä toisistaan ringissä ja tarkoitus oli että ohjaaja lähes seisoo paikallaan ja lähettää koiraa kiertämään rinkiä esteiden yli. Alkuun Wia vaati hieman lähemmäs esteitä vietyä ohjausta, mutta sai sitten langan päästä kiinni ja meni kuin tuulispää minusta aika kaukana. Uskalsin myös nostaa rimoja hieman korkeammalle, eikä alituksia tullut. Muutama rima lensi, mutta hiljaa hyvä tulee.

Koska Wia ei pelkää mitään, niin pussi on sille piece of cake. Pääsin lähettämään sitä myös sokkokulmista ja sinnehän se sujahti joka kerta. Kontakti-harjoituksella haettiin two on - two off asentoa. Wiahan on pakko opettaa pysähtymään kontaktille, jotta mulla olisi edes pieni mahdollisuus saada se kiinni radalla. Edistystä on tapahtunut tässäkin, eli pikkuhiljaa Wia on alkanut tajuta mitä "ota" -komento tarkoittaa. Tehdään nyt ensin puomi valmiiksi ja sitten vasta siirretään sama treeni A-esteelle ja keinulle. Keinu tulee olemaan haaste Wian järkyttävän kovan vauhdin takia.

Treenit sujui tosi loistavasti ja ehkä me Wian kanssa joskus ymmärrämme toisiamme ihan pidemmälläkin radalla. Kiva on myös tehdä Wian kanssa muutakin kuin tokoa, ehkä agility parantaa myös yhteistyötä tokon puolella, onhan mamin kanssa niin kivaa.