16.7.2016 oli edessä odotettu Mäntsälän näyttely. Odotettu, koska Runo ja Mortti saisivat virallisesti aloittaa näytelmät. Odotettu myös siksi, että kasvatteja ilmoitettu viisi, Runo ja Tiitu, Mortti ja Viksu sekä vielä Lara. Toiveena oli, että saisin ensimmäisen ikinä kasvattaja-ryhmän aikaan. Tokihan jännitti, saisivatko kaikki vähintään EH:n, joka luokan esittämiseen vaadittaisiin. Tuomarina ruotsalainen Annika Ulltveit-Moen. Etukäteen ei ollut mitään tietoa siitä, minkälainen tuomari ja minkälaisista koirista pitää. Todella mukava vanhempi rouva, jolla oli huumorintajua ja nätisti käsitteli koiria :)

Olimme paikalla hyvissä ajoin ja valmistelimme koiria. Sääkin muuttui oikein mukavaksi. Olimme sopineet, että minä esitän Mortin, Viksun ja Tiitun. Katja esittäisi Runon ja Henna Laran. Teimme myös sotasuunnitelman kasvattaja-luokkaa varten.

Ensin kehään Mortti minun kanssa. Mortti on tosi komea ja esiintyi yllättävän hyvin siihen nähden, ettei sitä ole treenattu juuri lainkaan näyttelyihin. Mortti oli hyvin kuulolla ja sai ERI:n. SA:ta ei tippunut. Loistava aloitus kuitenkin 9 kk ikäiseltä. Tulos siis JUN ERI JUK2

Sitten kehään Viksu. Viksu oli selvästi väsynyt :( Edellisen illan agility painoi varmaan jaloissa. En saanut pojasta kaikkea irti ja Viksu ilmaisi minulle pariinkin otteeseen, että olisi halunnut pois kehästä. Ihana poika kuitenkin. Tulos AVO EH AVK1.

Sitten kehään Katja ja Runo... *Huoh*.... Runo oli kuin lentoon lähdössä koko ajan, vaikka kehän ulkopuolella se oli juossut aika hyvin. Taisi muut kehässä olleet koirat kiihdyttää neitiä ihan liikaa. Mä olen niin ylpeä Katjasta, kun hänellä piti hermo, vaikka Runo sinkoili sinne tänne. Tuomari myös tykkäsi, mutta treenikehotus sieltä tuli, tietenkin :) Runo on myös selkeästi kehittymättömämpi kropaltaan kuin Mortti. Tulos JUN EH JUK3

Sitten Tiitu kehään. Tiitu alkoi pudottaa turkkiaan pari viikkoa sitten ja näyttelykunto oli mitä oli. Tuomaria nauratti, kun pyyhkäisi turkkia ja karvat vain pöllysivät. Arvosteluun tulikin maininta *Sommarklänning* Esiintyminen kohtalaista, pari tosi hyvää juoksupätkää. Saatiin AVO ERI (oli mulle yllätys) AVK3. Ehkä se kertoo siitä, että koira on silti laadukas vaikkei turkkiakaan ole päällä.

Viimeisenä meidän poppoosta kehään Lara Hennan kanssa. Lara esiintyi todella hyvin ja voitti koko luokan. Laralle AVO ERI AVK1 ja se himoittu SA!!! 

Lara siis paras narttu-kehään. Ja oli todella lähellä se SERT. Jäi kuitenkin toiseksi ja sai vara-SERTin. Lopputulos siis PN2 !!! Mä olen NIIN onnellinen Laran ja Hennan menestyksestä.

Sen jälkeen järjestäydyimme kasvattaja-luokkaa varten. Kehään tässä järjestyksessä: Viksu, Mortti, Lara ja Runo. Minä vein Viksua, Terhi Morttia, Henna Laraa ja Katja Runoa. Tuomari alkoi oikein nauraa, kun Runokin tuli kehään. Taisi jotain sen suuntaista sanoa, että tämäkin villi tyttö se tuli :) Jätin tarkoituksella Tiitun pois, koska halusin mustavalkoisen ryhmän. Esitimme koirat rinnakkain päät kohti tuomaria. Yhden kerran juoksimme myös jonossa kehän ympäri ja sitten taas seisomaan. Ja tulihan se sieltä, nimittäin KP, eli kunniapalkinto! Tämä tarkoitti sitä että kennel Tiwian's oli ensimmäisessä mahdollisessa esiintymisessä ROP-kasvattaja :) No toki kilpailijoita ei ollut, mutta ei se KP:n saanti ole millään tavalla itsestään selvyys.

Arvostelu: Två olika kombinationer. Väl könspräglade. Litet olika utväcklingsfaser. Rör sig med energi. Ger en trevlig bild som grupp. (Suomeksi: Kaksi yhdistelmää. Hyvät sukupuolileimat. Hieman eri kehitysvaiheissa. Liikkuvat energisesti. Antaa mukavan/hauskan kuvan ryhmänä)

Kävin pokkaamassa pokaalin ja siirryimme ottamaan kuvia läheiselle nurmikentälle. KIITOS KAIKILLE PAIKALLA OLLEILLE! Teitte tämän mahdolliseksi. Ja kiitos Minna ihanasta piirakasta. 

M%C3%A4nts%C3%A4l%C3%A4%202016%20ROP-kas

Vaikka päivä oli IHANA, on yksi asia, joka minua OIKEASTI ottaa  päähän!! NÄYTTELYSÄÄNNÖT!!!! Näyttelysääntöjen mukaan koira saa ottaa vastaan SERTejä ihan niin paljon, kuin haluaa, siihen saakka, kun se saa viimeisen SERTin yli 2-vuotiaana. Valioitumismahdollisuuteenhan tarvittaisiin vain kolme. Kaksi alle 2-vuotiaana ja se yksi yli 2-vuotiaana minimissään.

Nyt SERTit, sekä urosten, että narttujen osalta menivät jälleen kerran juniorikoirille, joilla kummallakin on niitä entuudestaan varmaan ainakin 10, omistaja kun on erittäin ahkera näyttelyssäkävijä. Nämä junnukoirat eivät valitettavasti niillä ylimääräisillä serteillä tee yhtään mitään! Lara sensijaan olisi tarvinnut sen ja myös Tiitu Helsingin näyttelystä. Siellähän kävi samoin, eli samat koirat veivät SERTit. Ja tämä EI sitten OLE MILLÄÄN TASOLLA moite näiden junnu-koirien omistajaa kohtaan. Hän on ihana ihminen ja koiransa kauniita, SÄÄNTÖ vain on suoraan PERSEESTÄ!!

Tämä teki minulle kuitenkin nyt sen, että hävisi totaalisesti oma kiinnostus ilmoittaa koiriani mihinkään näyttelyyn ihan lähiaikoina. Katsellaan myöhemmin, ilmoitanko Mortin ja Runon Messariin junnu-titteliä yrittämään.