Torstai-iltaisin olen käynyt treenailemassa tokoa erään kaupan parkkihallissa. Todella luksusta, kun saa treenata lämpimissä sisätiloissa ja aikamoisen häiriön alla. Kauppa kun on treeniaikaan auki, niin sivusilmällä pitää hieman seurata autoliikennettä.

Wiaa ei autot ja muut kolinat häiritse. Kun se tekee töitä, niin se on keskittynyt lähes täydellisesti minuun, joka tietenkin on loistavaa.

Eilen oli paikalla myös Eeva ja Löwe, kun heidät lähestulkoon pakotin paikalle, pois surun keskeltä. Löwellä on ollut näkyvissä masennusta Wellun kuoleman johdosta, joten koiralle piti saada uutta aktiviteettiä. No Eeva oli ottanut pakottamisen niin tosissaan, että meni paikalle jo tiistaina.... Löwe on tosi kiva, hyvin monipuolinen tolleripoika, jonka kanssa olen pari vuotta sitten kisannut 3 x ALO1 -tuloksen verran. Nyt sitten viritellään vähän AVO-luokan liikkeitä (katsos hitaasti hyvä tulee ) Ei vaan Löwe on keskittynyt tällä välillä mejän (2 x VOI1) ja myös agilityn saloihin ja on sillä yksi AVA-sert taskussa MAXI3-luokasta. Meillä on Eevan kanssa tokon osalta diili, että Eeva treenaa Löweä ja minä kisaan parempien kisahermojeni takia. Eeva sitten auttaa minua erinäisissä koulutusongelmissa, taitava kun on koiran lukemisessa ja käsittelyssä. Tässäpä kuva Löwestä kisaamassa mun kanssa. Kuvan on ottanut Jani Vertanen.

Löwen kanssa otin aluksi seuraamista ja liikkeestä jääviä osioita. Ei ongelmia. Luoksetulon pysäytyskin toimi tosi hyvin. Nouto on luonnollisesti oikein hyvin kuosissa. Ainoa joka tuottaa päänvaivaa on kaukot. Löwellä kun on todella "liikkuva" takapää, niin sille ei millään tunnu menevän perille, että pepun pitäisi pysyä paikoillaan. Jos jonkinlaista konstia on kokeiltu, mutta... Löwelle varmaan sopii nk. sekatekniikka, mutta sitä on hieman vaikea käyttää AVO-luokassa. Ihmeen hyvin toimi yhteistyö, vaikka tosiaan yhteistreeneistä on jo se pari vuotta aikaa. Hieman oli havaittavissa vaisuutta, mutta hyvän työmoraalin omaavana koirana Löwe teki mitä pyydettiin. Kyllä me varmaan kisoihin ilmoittaudutaan tämän vuoden puolella.

Koska Eeva ja todella hyvin noutava koira oli paikalla, tehtiin Wialle tehotreeni noudon osalta. Eevan tulkinta Wian kapulan sylkemisestä oli, että Wia pitää kapulaa leikkikalunaan. Teimme mm. niin, että kapulaa ei heitetä, vaan se viedään melko kauas. Wia lähetetään hakuun ja kun se on palauttamassa noin puolessa välissä, minä lähden vastakkaiseen suuntaan kävellen ja käskytän koiraa seuraamaan kapula suussa. Ideana oli rikkoa koiran rutiini, se kun aloittaa kapulan heittelyn mielellään noin parin metrin päässä minusta. Wia sai myös seurata vierestä, kun Löwe nouti kapulaa ja sai paljon palkkaa. Lopuksi vielä Eeva naksutteli metallikapulan kanssa ja Wia tajusi ällistyttävän nopeasti, että palkka tulee siitä, kun työntää kapulan Eevan syliin. Jatkamme nosto/luovutusharjoittelua kotona rauhassa ensin kyykyssä ja pikkuhiljaa seisomaan siirtyen. Ja mä oikeasti yritän olla hermostumatta kertaakaan  Helpommin sanottu kuin tehty...