Ihan kuin näissä normitreeneissä ei olisi tarpeeksi...

Haarasen Riitta sai tuossa taannoin ajatuksen, että Minnin sekä Mellin pennut olisi kiva saada yhteistapaamiseen. Hyvinkäällä järjestetään vuosittain roturace-tapahtuma. Tässä "kisassa" neljä samanrotuista koiraa juoksee vuorollaan vinttikoiraradalla 80 metrin pituisen suoranpätkän vieheen perässä ja niille otetaan aika. Tyyli on vapaa, eli koiran saa joko lähettää, tai olla itse vastaanottamassa maalialueella, tai juosta koiran kanssa kilpaa. Mä olen ollut kyseisessä tapahtumassa kaksi kertaa aiemmin mukana, tuolloin Nekku-tollerin kanssa, joten asia oli jo entuudestaan tuttua.

Koska Riitalle asia oli tuntematon, oli Riitta varannut itselleen harjoitusvuoron Hyvinkään vinttikoiraradalle.. Riitta pyysi minut mukaansa tähän treeniin. Auto oli Katjan käytössä, joten minä päätin tehdä koirien kanssa extreme-matkan. Mukaan pääsivät Anki ja Wia. Matkasin ensin bussilla Helsingin keskustaan, sieltä ihmisvilinän läpi rautatieasemalle ja junalla Tikkurilaan. Tikkurilasta hyppäsimme Riitan kyytiin ja ajelimme Hyvinkäälle.

Hyvinkäällä kaikki mukana olleet koirat, Riitan Melli, Minni ja Mandi, Mian Nelli, minun Anki ja Wia pääsivät kukin vuorollaan juoksemaan vieheen perässä. Kaikki kuusi olivat aivan täpinöissään, kun saalis (viehe) lähti karkuun. Ankista ei näkynyt kuin valtavat korvat kun se pisteli menemään. Samaten Wiasta. Kun Wia sai "saaliin" kiinni, se ensin ravisteli sitä rajusti ja sitten halusi tuoda minulle näytille, mitä oli kiinni saanut. Riitan koirat kaikki (Riitan yllätykseksi jopa Melli) juoksivat myös  innolla vieheen perässä. Meillä oli sika-hauskaa Riitan kanssa, KIITOS Riitta!

Kotiin palattiin saman kaavan mukaan, eli Tikkurilasta junaan ja Kampista bussiin. Mä olen todella tyytyväinen sekä Wian että Ankin käyttäytymiseen julkisilla paikoilla. Ankille tämä bussi-juna-juttu oli ensimmäinen kerta, Wiaa on totutettu jo aiemmin. Ei mitään kiskomista, sekoilua eikä "korvattomuutta". Molemmat ottivat vastaan käskyjä hyvin. Sain muutaman ihailevan kommentin ihmisiltä hyvin käyttäytyvistä koirista. Yksi täti tuli tosin kysymään minulta onko Anki mäyräkoira   Wiaa luuli australianpaimenkoiraksi.. Oli naurussa pitelemistä...

Roturace minien osalta on 5.6.2011 ja joukkueessa juoksee Minnin lapset Ralli, Anki, Melli ja Nelli. Varakoirina Minni ja Mandi. Pidetään hauska picnic-päivä nyyttäri meiningillä. Harmi, ettei Mellin pennuista saatu toista joukkuetta.