Tänään aamulla siis hävyttömän aikaisin auton nokka kohti Poria ja kansainvälistä koiranäyttelyä. Tuomarina Irlannin Kennelliiton puheenjohtaja Sean Delmar. Oli muuten taas niitä positiivisia tuomareita. Kivasti käsitteli koiria ja oli ystävällinen myös handlerille. Kotoa lähtiessä paistoi aurinko täydeltä terältä, Humppilassa pilvet ja Porissa satoi... kaatamalla :( Onneksi sentään autossa oli TÄLLÄ kertaa sateenvarjokin, joten ihan läpimäräksi en itse kastunut. Koirat sen sijaan... No Wialla on niin hyvä turkki vielä, että sille ei haitannut, mutta Tiitu näytti lähinnä kapiselta ketulta märkänä ilman yhtään pohjavillaa.

Kehän aikana sentään ei satanut, toki sen jälkeen taas.

Pia oli myös paikalla Chappen ja Sopan kanssa. Chappe hienosti PU2 ja SERT ja vara-CACIB!!! Komea poika ja olisi voitonkin mun mielestä ansainnut. ONNEA Pia tätäkin kautta. Sitten kehään minun koirista Tiitu ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. Luokassa kaksi koiraa. En todellakaan odottanut yhtään mitään, mutta tuomaripa tykkäsi.  Tulos NUO ERI NUK1 ja se himoittu SA. Olin hieman äimänä, vaikkakin Tiitu esiintyi ihan kelvollisesti.

Sitten kehään Pia ja Soppa. Tulos AVO ERI AVK2 SA. AVO-luokka oli taas suurin.

Sitten Wia kehään valio-luokassa.... Vain kaksi koiraa. Tuomari tykkäsi koirasta todella, jututti mua ja Wiaa tosi paljon, mutta sanoi, että valitettavasti selvästi koira haluaisi vain tehdä töitä. Seisotukset menivät hyvin, erityisen iloinen olen siitä, että Wialla oli selvästi kivaa. (ei siis näyttänyt siltä, että sitä hakattaisiin aamuin illoin. Sitäkin on nähty :)) Liiankin hauskaa, sillä juoksu ei sitten onnistunut (taaskaan) yhtään!! Missään vaiheessa en saanut sitä tasaiseen raviin pää eteenpäin, vaan se tarjosi vain tokoa. No tulos oli VAL ERI VAK2 SA. Siinäkin tuomari kävi pahoittelemassa, että järjestys oli tämä ja puhui niistä liikkeistä. No ei voi taaskaan mitään.

No sitten oltiinkin siinä tilanteessa, että meitä oli kaksi ihmistä, Pia V. ja minä, JA pn-kisassa KOLME meidän koiraa :) Paikalle oli tullut Wian pennuista kiinnostunut henkilö ja ei kun kylmiltään kehään. Ihminen, joka ei ikinä ole näyttelykehässä käynyt :) Lykkäsin hänelle lennosta Wian, koska uskoin, että Tiitulla olisi siten paremmat mahdollisuudet SERTiin. Kiitos sinulle Pia A., että suostuit ja rohkenit! (Olit muuten erittäin miellyttävä tuttavuus!)Hyvin se meni! Tiitu pääsikin yllätyksekseni jatkoon ja sijoitus oli PN 4, ilman lisäruusukkeita. Ehkä mä viimeinkin uskon, että käsissäni on hyvä ja loistavarakenteinen koira :) Wia ei jatkoon, eli lapsi voitti emonsa :)

Kehän jälkeen puntaroitiin Wian käytöstä ja Pia V. sitten kokeili sitä juoksuttaa. Karvat nousi pystyyn käsivarsissa, kun katsoin, miten se koira liikkui!!! Jos se olisi liikkunut tuolla draivilla kehässä, tulos olisi varmasti ollut toinen!

Tehtiin Pia V:n kanssa sitten diili, että ensi kesänä, Wian vauvaloman jälkeen, katsellaan kansainvälisiä näyttelyitä, minä maksan viulut ja Pia esittää Wian. Harmittaa, kun loistavasti liikkuva koira ei menesty mun esittämisen takia!

Joo ja niille tiedoksi, jotka ihmettelevät MITEN IHMEESSÄ vein juuri astutetun nartun näyttelyyn... Wia ei ollut MINKÄÄNLAISESSA lähikontaktissa kenenkään muun koiran, kuin Tiitun kanssa. Ei edes Pian koirien kanssa :)

Meidän seuraavat näyttelyt on ensi kesänä. Tiitu saa kasvaa rauhassa vuoden verran, ennen kuin sen uudelleen vien.

Wian arvostelu: Exellent expression. Correct head shape, good front and shoulders. Exellent bodyshape. Good bend of stiffle. A little high on the hips. Exellent tailset. Never really settled into her stride, just wants to work. VAL ERI VAK2 SA.

Tiitun arvostelu: Nice headshape. Correctly placed ears. Nice expression in the eyes. A little narrow in the body. Exellent front and shoulders. Exellent tailset. Nice firm hocks. Good extension in the front movement. Nice low bodyshape when she moves. NUO ERI NUK1 SA PN4.

Olen tyytyväinen! KIITOS Pia V seurasta jälleen kerran :)

Ja niin... ÄSSÄ ja SINI tokossa keskiviikkona KOLMAS AVO1 ja TK2 on siinä!!!! Olen niin ylpeä!! ONNEA!