Tiineysvuorokausia tänään 40. Viimeinen kolmannes, eli pentujen kasvun aika,siis  käynnistyy. Aamulla mittasin Wian: Paino 19,1 kg (edellinen 18.6 kg), vyötärö 51,5 cm (edellinen 49,5 cm), vatsa 62 cm (edellinen 60 cm). Ruokinnassa Wia on nyt siirtynyt kokonaan Biomill -ruoalle ja määrää lisätään pikkuhiljaa. Tänään aloitan myös toisen loishäädön Axilur -matolääkkeellä, 5 pv. Edellinen on ollut heti juoksun alettua. Pentujen liikkeitä en toistaiseksi ole kyennyt tuntemaan.

Röntgeniin mennään Alfapet -eläinlääkäriasemalle 10.1.2014. Tuolloin tiineysvuorokausia on 51 ja pentujen luuston pitäisi olla mineralisoitunut. Vasta sitten tiedän tarkan pentumäärän. Samana päivänä Wia saa toisessa paikassa  herpesrokotteen nro 2 (Eurican). Mitään herpesongelmaa en Wialla ole havainnut, mutta halusin tämänkin varokeinon käyttää. Mitään haittaahan tästä rokotteesta ei nartulle ole.

Wian käyttäytymisestä: Rouva on edelleen hyvin hellyydenkipeä ja seuraa minua ihan joka paikkaan. Tulee syliin ja sänkyyn heti kun pienenkin vihjeen luvasta annan ja sitten keikahtaa heti selälleen mahan rapsutuksia varten. Ruoastaan se murahtaa toisille koirille aika herkästi. Kun olemme olleet lenkeillä muiden koirien kanssa, olen huomannut, että Wia pysyttelee mielellään erossa siitä kaikkein hektisimmästä riehumisesta. Jolkottelee sivussa omia menojaan. Töihin se edelleen on enemmän kuin valmis. Tosin siltä on nyt lopetettu kaikkinaiset repimis- hyppimis-  ja heittelyleikit, eli kun jotain tehdään, niin palkkana on nameja. Liikkua se jaksaa entiseen malliin, mielenkiintoista nähdä väheneekö tämä halu yhtään tiineyden edetessä.

Pentujen tulevien kotien osalta tilanne alkaa olla todella hyvä. Tuntuu tosi hyvältä, kun pentue on herättänyt kiinnostusta harrastavissa ihmisissä! Jossain vaiheessa näin nimittäin painajaisia siitä, että mulla juoksee kotona yhdeksän villiä pentua, eikä kukaan niitä halua :) Se on sitten ihan eri asia, kuinka vaikeata minulle on pennuista luopua....