Koska kotikoneeni otti ja hajosi, eikä uutta ihan heti ole luvassa, tässä vuoden viimeinen päivitys kuluneen vuoden tavoitteista ja saavutuksista. Jään lomalle kahdeksi viikoksi (luojan kiitos) ja töihin palaan vasta loppiaisen jälkeen.

WIALLA oli kirkkaana tavoitteena tälle vuodelle tokosta titteli FI TVA ja näyttelyistä SERT.
Nämä tavoitteet täyttyivät hienosti ja olen niin mahdottoman ylpeä tuosta hörhöstä smiley !!!!!

Kolmas tavoite Wialle, oli pennutus loppuvuodesta 2012. Tämä valitettavasti ei onnistunut, vaikka astutusta yritettiin ahkerasti viikon ajan. Todella harmi, sillä koirana Laku oli ja on minulle todella mieleinen. 
Muutoinkin vuosi on ollut kohtuullisen raskas juuri tähän pentue-projektiin liittyen. Nettiä on selattu ahkerasti, tutkittu urosten taustoja, lähetetty tiedusteluja ja koettu pettymyksiä. On ollut todella vaikeaa löytää urosta, joka täyttäisi ensin omat kriteerini ja sitten vielä saada lupa sen käyttöön. Kaikella kuitenkin on tarkoituksensa, näin uskon.
No nyt on pentuprojektin osalta kaikki selvillä viimeinkin, tehtyäni kompromissin uroksen omistajan kanssa ja suuresti toivomani pentue toivottavasti syntyy keväällä 2014.
Peukut ja varpaat pystyyn yes

Agilityn osalta elimme hiljaiseloa luovuttuani alkukaudesta treenipaikasta moninaisista syistä. Muutoinkin mietin tämän lajin suhteen jatkamisen mielekkyyttä, koska en halua rikkoa koiraa. Treenattiin toki omatoimisesti jonkin verran, mutta kisaamaan ei lähdetty. PK kokeisiin ei ehditty, vaikka jäljestystreenejä jonkin verran tehtiinkin.

ANKILLE oli tavoitteena osallistua vuoden 2012 agilityn SM-kilpailuihin. Tämä tavoite ei valitettavasti täyttynyt, koska huhtikuussa Ankille tuli kaularankaoireita ja kisaaminen keskeytettiin yli kuukauden ajaksi lääkekarenssin takia. Aika ei sitten enää riittänyt kahden viimeisen SM-nollan metsästykseen. Kiitos Marikalle kuitenkin Ankin ohjastamisesta!
Anki jäi lopulta kokonaan pois agilitystä ja tällä hetkellä keskittyykin olemaan seurakoira heart

NEKKU: Tavoitteita ei ollut, eikä niitä jatkossakaan aseteta. Nekun kunto on huonontunut etenkin takapään osalta sen verran, että jo autoon menokin tuottaa vaikeuksia. Uskon, että sillä on myös jonkin verran kipuja, jotka ilmenevät ärtyisyytenä muita koiria kohtaan. Rapsutellaan nyt ja katsellaan taas yksi kevät eteenpäin. Helmikuussa tulee 11 vuotta täyteen.

TAIKA: Taikan tavoite oli myös SM-kisat 2012. Vanhan rouvan vauhti ja halukkuus hypätä kuitenkin hidastuivat niin, että Katja päätti päästää rouvan eläkkeelle kesällä 2012.

Koska pentuprojekti epäonnistui, jouduimme tilanteeseen, jossa tuli harkittavaksi uuden kisakoiran ottaminen Katjalle kasvamaan jostain muusta pentueesta, kuin Wian pentueesta.

Olen vuoden aikana tutustunut ja ystävystynyt Tronic-kasvattaja Pirjon kanssa ja kun Pipsan ja Morriksen pentue syntyi lopultakin, päädyimme ottamaan siitä pennun Katjalle. Aida pentu (Tronic Felizia) asustaa nyt Katjalla ja on toistaiseksi osoittautunut sellaiseksi, mitä tilattiinkin; avoimeksi, reippaaksi ja yltiösosiaaliseksi. Toivottavasti säilyy myös sellaisena! Tottakai ajattelen myös Aidan pennutusta sitten joskus, mutta ennen sitä on vielä monta estettä ylitettävänä. Antaa tytön kasvaa rauhassa. Päälaji tulee olemaan agility, mutta enköhän saa Katjan houkuteltua myös muiden lajien kokeiluun, jopa tokon... cheeky Taika opettaa pentua tavoille ja hyvin sen tekeekin.

TAVOITTEET VUODELLE 2013

Muille kotona asuville koirille, kuin Wialle, ei mitään tavoitteita aseteta erityisesti. Toivon toki terveyttä ja reipasta mieltä jatkossakin.

Wian päätavoite on tokon SM-kisat 2013 kesäkuun lopussa Pieksämäellä. Siellä toivottavasti AST:n joukkueessa ja varmuudella ainakin yksilökisassa. Tavoittelen tosissani paikkaa 20 parhaan joukkoon, mutta tämä tavoite on kovan työn takana. Sen verran kovatasoinen on Suomen tokokisaajien joukko. Uskon kyllä, että hyvänä päivänä Wialla on ihan hyvä mahdollisuus onnistua. Saatiinhan yhteistyö loksahtamaan kohdalleen nyt loppuvuodesta 2012.
Näyttelyissä tullaan pyörähtämään muutaman kerran ja toiveena on, että josko se toinen SERT tulisi. Ihan hirveästi en näyttelyihin aio panostaa smiley
PK-lajien osalta en aseta erityistä tavoitetta, koska tuo toko-tavoite vaatii intensiivistä treenaamista, eikä niin ollen anna aikaa paljon muiden lajien treenaamiseen.

Ja sitten joulukuussa 2013 se astutus.....

Tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia niitä lukuisia ystäviäni, jotka ovat tämän(kin) vuoden aikana kannustaneet, kuunnelleet ja opastaneet minua niin koirajutuissa kuin muussakin elämässä. Olette äärimmäisen tärkeitä! Ja te tiedätte keitä olette cheeky

TOIVOTAN RAUHALLISTA JOULUA 2012 JA HAUSKAA UUTTA VUOTTA JOKA IKISELLE! MERRY CHRISTMAS TO EVERYBODY! HEILIGE WEIHNACHTEN!